تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/01/12 - 11:10
کد خبر: 533167

نگاهی به اظهارات اخیر علی لاریجانی؛

پاسخ ایران به تهدید آمریکا چگونه باشد؟/ سلاح هسته‌ای یا ضربه متقابل؟

پاسخ ایران به تهدید آمریکا چگونه باشد؟/ سلاح هسته‌ای یا ضربه متقابل؟

اظهارات اخیر آقای لاریجانی، که شبیه به سخنان آقای پزشکیان درباره بازسازی تأسیسات اتمی پس از حمله دشمن دارد، نه‌تنها نمی‌تواند اثر بازدارندگی مطلوب را ایجاد کند، بلکه ممکن است حتی نتیجه معکوس داشته باشد.

به گزارش گروه سیاسی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مسعود براتی*/// شب گذشته در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری»، آقای لاریجانی با بیان این نکته که در صورت حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، امکان تغییر سیاست کشور و حرکت به سمت ساخت سلاح اتمی وجود دارد، موضعی را مطرح کردند که اگرچه برای ایجاد بازدارندگی مطرح شده است، اما به دلایلی نمی‌تواند سیاست مناسبی در شرایط فعلی برای مقابله با تهدیدات خارجی باشد. این در حالی است که رهبر انقلاب اسلامی در روزهای اخیر بارها بر سیاست اصولی یعنی «ضربه متقابل» و «ایجاد هزینه متقابل برای دشمن»، تأکید کرده‌اند و آن را سیاست نظام بیان کردند.

اظهارات اخیر آقای لاریجانی، که شبیه به سخنان آقای پزشکیان درباره بازسازی تأسیسات اتمی پس از حمله دشمن دارد، نه‌تنها نمی‌تواند اثر بازدارندگی مطلوب را ایجاد کند، بلکه ممکن است حتی نتیجه معکوس داشته باشد. دلیل این امر آن است که چنین بیانی، به‌جای آنکه طرف مقابل را از عواقب حمله بترساند، این پیام را منتقل می‌کند که ایران در صورت حمله، به جای پاسخ سریع و قاطع، به دنبال گزینه‌های دیگری مانند ساخت سلاح اتمی خواهد رفت. این حرکت شاید برای دشمن مطلوب هم باشد تا بتواند فضای بین‌المللی را علیه ایران بهتر مهندسی کند. خصوصا اینکه میدانیم برنامه هسته‌ای ایران همیشه بهانه‌ای برای آمریکا بوده و هیچ وقت این موضوع برای آمریکا اصالت نداشته است.

در مقابل، سیاست «ضربه متقابل» که رهبر انقلاب به‌صورت مکرر بر آن تأکید کرده‌اند، یک راهبرد روشن و پذیرفته‌شده در عرصه روابط بین‌الملل است. این سیاست با ایجاد ادراک روشن در ذهن دشمن، آنها را وادار می‌کند پیش از هر اقدام خصمانه، هزینه‌های احتمالی پاسخ ایران را در محاسبات خود بگنجانند. این همان عامل بازدارندگی واقعی است که می‌تواند امنیت ملی را تأمین کند.
نکته حائز اهمیت دیگر، لزوم حفظ انسجام در بیان مواضع سیاست خارجی است. وقتی مقامات بلندپایه کشور به جای تأکید بر سیاست ضربه متقابل، به طرح گزینه‌های متفاوت می‌پردازند، این تصور را ایجاد می‌کنند که ایران در موضع ضعف قرار دارد یا اراده لازم برای پاسخگویی قاطع را ندارد. چنین چندصدایی‌ای در میان مقامات ارشد ایران اعتبار سیاست ضربه متقابل را کاهش میدهد و بازدارندگی آن نیز کاهش می‌یابد.

تنها راه حفظ امنیت ملی در برابر تهدیدات خارجی، پایبندی به سیاست واحد و روشنی است که رهبر انقلاب ترسیم کرده‌اند. هرگونه انحراف از این خط مشی یا طرح گزینه‌های جایگزین، تنها به سود دشمنان خواهد بود و می‌تواند موقعیت کشور را با چالش‌های جدی مواجه کند. نباید سخنان افراد مختلف موجب ایجاد تردید در سیاست قطعی نظام برای «ضربه متقابل» شود. ضروری است تمام مسئولان با وحدت کلمه، بر همین سیاست تأکید کنند تا پیام ایران به جهانیان یکپارچه، شفاف و قاطع باشد.

*تحلیلگر سیاسی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اثرگذاری زنان در سیاست پدیده‌ای نوین در تاریخ معاصر است
بازرسان آژانس در ایران حضور دائمی ندارند
بهترین عکس‌های هوایی‌ سال ۲۰۲۵
صدور هشدار نارنجی هواشناسی تهران
واکنش «دنیس» به حضور در تیم ملی فوتبال ایران
پذیرش دانشجوی مشترک توسط دانشگاه های ملی مهارت و شهید رجایی
مجلس به موضوع افزایش تعرفه خدمات گمرکی ورود خواهد کرد
رتبه بیستم دنیا همچنان در اختیار تیم ملی ایران
معاون آموزش ابتدایی در فهرست پژوهشگران پراستناد جهان اسلام
لگوی هوشمندسازی کلاس‌های درس به تأیید رئیس‌جمهور رسید
به نوبت‌بندی آب نخواهیم رسید
نصب توربین باد در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف
نظر رنجبر در مورد حذف آزمون جامع
از ضرورت توجه به بازار ارز تا تذکر به برخی مسئولین بانک مرکزی
ابلاغ اجرای دور جدید عملیات روانی رژیم اسرائیل درباره حمله به ایران
اعزام ۵۲ نفر از مدیران و معلمان به کشور چین با هدف توانمندسازی حرفه‌ای
چهار بازی تیم ملی فوتبال ایران قطعی شد
تصویر زن در مطبوعات دهه شصت
میانگین بارش‌های کل کشور تا نیمه بهمن به وضعیت نرمال می‌رسد
ثبت‌نام بیش از یک میلیون نفر در سامانه اشتغال بهزیستی
تنها مصدوم استقلال مقابل المحرق مشخص شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top